Voor particulieren

"Samen aan een gezond en vitaal leven werken"

Vitaliteitscoaching

Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen en het beschikken over een grote mentale veerkracht. Jouw mate van vitaliteit wordt bepaald door je fysieke gezondheid, een gezonde leefstijl, gezonde gedachten en een gezonde sociale omgeving. Verschillende factoren zoals stress, ongezonde leefstijl, geen loopbaanmogelijkheden, gezondheidsproblemen, etc., zorgen voor een gebrek aan vitaliteit.

ViTALiDAS helpt de mens te luisteren naar zichzelf en de signalen die het lichaam geeft. Door middel van individuele coaching gesprekken krijg je handvatten en praktische tips waardoor je zelf je vitaliteit kunt verbeteren.

     De vier pijlers van vitaliteit:

  • Bewegen
  • Voeding
  • Gezonde gedachten
  • Gezonde sociale omgeving
ViTALiDAS bewegen vitaliteitscoaching

Bewegen

Mogelijk spelen fysieke klachten of specifieke gezondheidsklachten een belemmerende rol waardoor je activiteitenniveau aangepast is. Samen brengen we de situatie in kaart en wordt naar een passende oplossing gezocht waardoor ook jij verantwoord en prettig kunt gaan bewegen. 

ViTALiDAS voeding

Voeding

Om meer energie te ervaren en ter beïnvloeding van je interne gezondheid is een juiste basis van je voedingspatroon belangrijk. Het is vooral belangrijk dat je geen kunstjes gaat doen maar dat je leert aanpassen waar voor jou persoonlijk de winst en mogelijkheden liggen. 

ViTALiDAS gezonde gedachten vitaliteitscoaching

Gezonde gedachten

We zijn ongelofelijk actief in ons hoofd. Duizenden gedachten, overtuigingen, meningen en oordelen houden ons bezig (bewust en onbewust). We willen vaak heel veel en raken onderweg verwijderd van ons gevoel. Op het moment dat lichamelijke signalen en ongemakken, klachten of beperkingen worden, voelen we weer. Verbazing, boosheid en teleurstelling over het feit dat je lichaam faalt overheerst dan vaak. Mijn doel is om de verbinding tussen je hoofd en je lijf te houden of weer te herstellen. 

ViTALiDAS gezonde sociale omgeving vitaliteitscoaching

Gezonde sociale omgeving

Waar sta jij als je kijkt naar je gezinssituatie, familie, vriendenkring en collega’s? Ben jij iemand die vooral investeert in relaties, zorgt voor anderen of voel je je juist eenzaam en is je sociale kring klein? Hoe functioneer je op je werk, binnen een team of hoe is de relatie met werkgever? Krijg je energie van je sociale omgeving of kost deze je energie?

Voorbeelden van hulpvragen zijn:

  • Grenzen leren stellen
  • Omgaan met stress
  • Meer energie ervaren
  • Advies in voeding en beweging
  • Zingeving en doelen in je leven nastreven